Jump to content

Transilvanian Lunch: Bread, Bacon and Onion


lbaranyai1

From the category:

Journalism

· 52,936 images
  • 52,936 images
  • 176,735 image comments


Recommended Comments

Fantastic shot. Nice tones and excellent subject and composition. There is an old school touch to this shot that i find very appealing. Well done. Regards - michel
Link to comment

Nemtudom mijen camerat es lencset hasznaltal akkor, mikor ezt a kepet keszitetted, de a fo tema az eles csupan, ami elonyere vallik e kepnek. Tovabba a kep sokkal ertekesebbe vallik ha tudjuk a tortenetet is, a kor abban az idoben valo szokasait , elet format es stilust. A parasztbacsi a szeker mellet, szalonnazik a bugyli bicskaval a kezeben, egy szelet szalonna, egy szelet kenyer es talam meg voroshagyma is volt valahol ott az elemozsiaban. Elfigyeltem, mily komotossan es szertartasossan ettek az ijen videki emberek. A vastag szelet hazi kenyer sem uszta meg a figyelmemet, csak azert, mert tudtam, emlekeztem hogy ez igy volt. Igazan egy idilikus kep, festo vasznara valo. Semmi mesterkeltseg nem latszik a kepen, teljessen natural. Le a kalappal elotted, hogy emleket allitasz igy ezeknek az embereknek es egy eltuno kornak.

 

Udvozlettel; Bela

Link to comment

I love this image for its peace tranquility and the true reflection of a worker's lunch. Great composition and B & W compliments it perfectly.

 

Complimenti, Marco.

Link to comment

As well as bread! If we all eat only these things we will be very healthy!

 

I like this picture which represents those who feed us and before whom we should bow! And is really well composed. The lack of sharpness doesn't matter! The Onion is important!

 

PDE

Link to comment

Uto irat; Es a keseruseg kirajzolodik az arcra, mert tudtak Ok, hogy kivannak hasznalva a kover disznoktol.

 

Udv; Bela

Link to comment
Bizony igy van ahogy irtad Bela. Ez a generacio, es a megelozo szamtalan generaciok, a ket kezuk munkajabol eltek, es soha semmi eselyuk nem voly, hogy vagyont halmozzanak fel, es ha eleg szerencsessek voltak es nem pusztultal el valamelyik haboru lovesz arkaban, ugyanolyan szegenyen haltak meg ahogy szulettek. Szerencsejukre, talan sohasem jottek ra, hogy masok micsoda hasznot huztak az eltukbol. Udv: Laszlo
Link to comment

Csak azert jottem vissza e kepohez, mert a hozzaszolasod fogott meg nagyon. Mind az amit irtal igy van, csupan azal a kulombseggel, hogy a mai dolgozo milliardokat nem csupan a szegenyseggel tartjak fogvan, hanem szellemileg is elbutitvan, felrevezetve, agymosvan szellemi szegemysegben tarvan, meg jobban, mint nem gondolkodo eszkozei a eszbontoan penz es hatalom ehes kiszipojozoiknak. A mai ember a lo hejet fenyes autokkal jar, de egyaltalan nincs messzebb vagy elorebb ezek embereknel. A mai embert is viszik katonanak, ha a hatalmonlevonek kell, orul ha megussza. A hatalmon levok erdekeiert, agymosvan oket mindenfele, ugymond, "hazafias" gondolatokkal. Ma is vannak hadi arvak, roncsok, fel es csonka emberek, elveszven mindenuket egy multi milliomos erdekeiert. Egyetlen haboru, foradalom a tortenelemben, nemhozott soha az atlag embernek semmi hasznot, soha, sot, oriasi karokat, szeretei elveszteset, stb. Roviden csak ennyit e temarol, mejjek oldalakat konyveket tolthetnenek ki es toltenek is. Mejekbol van egy par birtokomba.

 

 

Udv; Bela

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...