Jump to content

Outside the city of Stavanger, at the site of the battle of Hafrsfjord. The event is illustrated by the sculpture of the three swords to the right.


peter.blum

Nikon D200, Nikon 17-35mm, f.5,6, 1/125


From the category:

Nature

· 201,449 images
  • 201,449 images
  • 631,991 image comments


Recommended Comments

Taken in the early evening hours in the autumn. The place is

Hafrsfjord, western coast of Norway. The monument on the right

depicts a major battle taken place 1000 years ago which resulted in

the unification of Norway.

Link to comment

Szia Peter. Csak azert irok Magyarul, hogy legyen alkalmad egy kicsit gyakorolni a Magyar beszedet. Ezt a kepet valasztottam a portfoliodbol, mert ez, bizonyos formaban szimbolizalja az emberiseg, esznelkuli harcat, a teremtesunk uta. ( genetic enginering by a superior race, for a cheep slave labor, to serv them, and we called them, gods. Then left us here in the mess.) Szoval vissza a soraidra. Te egy zsido szarmazasu Magyar szuletesu szemely vagy , mejt mar elsore tudtam, csupan az kerdeses hogy Askenazi vagy Shepardik. ( nem mintha sokat szamitana, csupan kivancsisag) Vagyis az erdeti torzsbol, vagy a ugynevezett, Khazar eredetbol. Ne vedd ezt a kerdest esetleg sertesnek en magam fel zsido szarmazasu vagyok, de nem anyai agrol hanem apai agrol, ami az ugymond, tiorvenyek szerint nem zsido. (???) De ezt mind megcafolta az eletemben a csupan zsido szarmazasu barataim, a mai napig is. Tovabba a barataim szerint, a mentalitasom szaz szazalekig zsido, es ezert vonzom magamhoz az ok kozeledeset, baratsagat, mondjak ok. Nemvagyok se fanatikus, sem reszrehajlo. A tortenelmet nagyon jol tudom, mivel egyik hobim, es tanulmanyozom minden fellelheto anyagbol, a leg messzebb menoen a multba. De bocsass meg ha igy kitertem a foto tematol, a te soraid kenyszeritettek erre. A fotoidban fejlodest latok, a korabbi kepekhez merten. Mint te is irod, a fotozas es egyeb art, mind hozza segit a vilag sotet dolgain atmenni es a termeszet gyonyoreben elmerulni, evvel is enyhitven a mindennapi dolgokat, melyek ernek bennunket, akarvan akaratlanul. A fotozas megtanit arra, hogy eszrevegyunk reszleteket melyeken korabban tull mentunk, nem vettuk eszre. Elfoglalta leszunk a megfigyelesben es a termeszet szepsegeben, ellentetben az emberi csunyasagtol. A fotozas egy vizualis muveszet, melyel kifejezhetsz valamit, ugy szepet vagy rosszat, mint gondolatot, erzeseket, a masik megfigyelonek a szemeben gondolaatokat keltven, vagy erzeseket alkotvan. Ha lakotsz, igyekezzel mindeg, valamit kifejezni a kepeiddel. Neha csupan egy kiegyensujozott szin orgiat, vagy egy szomoru gondolatot, vagy csupan a nezot gondolkodasra keszteto valamit. Netudom mennyit ertesz e Magyar szovegbol, de ezt csupan neked szantam, es ezert nem irtam mindezt angolul. A Skandinav nyelvet meg mar elfelejtettem,, ugyanis eltem a szomszedodban, Swedorszagban, Trollhetanba. Csupan 5 evet.

 

Koszonom az erdeklodesedet hogy meglatogattad a portfoliomat es commenteket hagytal egyes kepeken. Kivanom hogy haladj a fotozasban egyre jobb, muveszetileg is jobb kepeket alkotvan. Ajanlom, hogy latogas art galeriket es tanulmanyozad festok muveit. Talan ez segit a fejlodesben a legjobban. Tovabba ezen a web site on, nagyon sok tehetsehes fotos van, kiktol tanulhatunk, igy erdemes nezegetni azok kepeit.

 

Udvozlettel, szia; Bela

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...