Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'repair advice'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General Photography Discussion
    • Beginner Questions
    • Education & Resource
    • Business of Photography
    • News from the Photo World
    • Casual Photo Conversations
    • The History & Philosophy of Photography
  • Image Boards & Discussion
    • No Words
    • Seeking Critique
    • Abstract
    • Landscape
    • Nature
    • Phone & Mobile
    • Street & Documentary
  • CreativeLive Photography Classes
  • Practice & Technique Discussion
    • The Digital Darkroom: Process, Technique & Printing
    • The Wet Darkroom: Film, Paper & Chemistry
    • Macro & Micro Photography
    • Portraits & Fashion
    • Travel
    • Sports
    • Wedding & Event
    • Aerial & Drone
  • Gear & Equipment Discussion
    • DSLR & Assisted Film Cameras
    • Mirrorless Digital Cameras
    • Leica and Rangefinders
    • Classic Manual Film Cameras
    • Extreme, Retro, Instant and More
    • Minox/Miniature
    • Accessories
  • Community & Help Center
    • PhotoNet Site Help
    • New User Introductions
    • Member's Photo News
    • Member Classified Ads
  • Additional Topics
    • Video
    • Website Creation
    • Test Posting

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


About Me


AIM


ICQ


Yahoo! Messenger


Skype


Facebook


Twitter


Homepage


Location


Occupation


About


Custom Title

Found 2 results

  1. I recently purchased this Yashica T3 camera in almost mint condition for more or less current market value. The previous and only owner said they literally only used it once. I popped in a roll, began to shoot, but after about 5 frames with perfect operation, I noticed that the after the 6th shot, one of the camera aperture blades seems to have gotten stuck. I tried to shake the camera while pressing the shutter in order to see if I could get the blade to be released but it has not worked. Does anyone have any ideas on how to fix this without a crazy complex disassembly (the shutter assembly seems very difficult to get to - A repair manual can be downloaded here: MEGA)?
  2. I recently picked up a Hasselblad 500ELM in pretty nice shape, though it's jammed. I disassembled the camera a few times, and finally figured out the likely issue. For whatever reason, when you fire the camera, it jams mid-firing sequence, it goes far enough for the mirror to flip up, but stops just short of the lens' shutter fully closing before the exposure, and before the rear doors open. Does anyone know how to fix this issue? At one point I had removed the internals from the camera's shell, but couldn't find a way to remove the large gear that couples from the motor drive to the film advance gear. Anyone have any advice? A repair manual would be incredibly helpful, I did find a 555ELD repair manual, and a 500CM manual, but both cameras have enough differences from the 500ELM that it was only partially helpful. Any help would be greatly appreciated.
×
×
  • Create New...