Jump to content

aleksa1

Members
  • Posts

    324
  • Joined

  • Last visited

Image Comments posted by aleksa1

    1389

          4

    Pierre, lijepo sam ja rekla, jos cemo i pisca od tebe napraviti!! :)

    E ovako.. slika je napravljena prosle godine u Guci. U centru paznje je ovaj momak i on je taj koji prica pricu ove fotografije i to tetovazama. Svi ovi ljudi koji su ledjima okrenuti su trubaci i fotografija bi bila mnogo bolja da se te trube vide malo vise.. i oni su naravno dio price, ali samo kao dodatak njemu i zato mi nije ni bilo bitno koliko se oni jasno vide. U stvari, da se vide jasnije nego sto se vide, vjerovatno bi samo odvlacili paznju. Ono sto mi je bilo bitno jeste da uhvatim i njegove tetovaze i njihove trube, ali se to ispostavilo prakticno nemogucim, jer je guzva bila ogromna. Tako imam jedno 7-8 snimaka na kojima se vide trube, ali se ne vide tetovaze i obratno..i par snimaka na kojima se vidi i jedno i drugo, ali i poneki slucajni prolaznik koji je usetao u kadar i totalno poremetio koncepciju. Znaci, da se vide trube, to bi bilo to, nema dalje..ovako, slika ostavlja nesto prostora za pretpostavke...sto jest' jest'..

    I da ti kazem nesto.. ovi tvoji i moji komentari su daleko prestali biti samo komentari..sad mi to bas studiozno analiziramo..sto je super stvar! ;) 

    Hvala Pierre!!! :)

  1. E pa Pierre.. evo mene da napisem esej :)

    Prvo i osnovno, naziv slike je odlican! A sad malo o slici.. Svidja mi se izraz lica, svidja mi se krop, posebno sto mu se vidi rame, jer da se ne vidi, slika ne bi bila potpuna, a pozadina mi se svidja posebno.. vidis, ta pozadina ovde igra presudnu ulogu, jer u stvari daje vise informacija o gospodinu na slici nego bilo sta drugo.. Da nema tih kuceraka iza njega, on bi mogao biti sve - i penzioner koji je krenuo da igra sah sa svojim prijateljima i pcelar i deda koji cuva unucad.. mislim, on naravno i na selu moze da igra sah sa prijateljima i da bude pcelar i da cuva unucad, samo sto je sa kucercima iza njega jasno da i ako igra sah, igra posle cjelonevnog rada na njivi ili sa zivotinjama, ako i cuva pcele, to mu nije hobi, nego od toga zivi, a ako cuva unucad, onda je vrlo vjerovatno da su unucad na raspustu, pa dosla kod dede malo :)) 

    E sad, jedino sto mi se ne svidja toliko je sto je slika a) ili previse izostrena ili b) sto je primjenjena neka tehnika u samoj obradi.. ne znam razlog za to, ali pretpostavljam da je mozda bilo neophodno, a sasvim je vjerovatno i da je to prosto stvar ukusa..

    U svakom slucaju, vrlo vjesto uradjen portret. Sto bi nasi stari rekli, well done! :)))

    Untitled

          4

    Pierre, a sta da uradim da mi oprostis? :))

    Nista, moram neki esej napisati..i da znas da hocu.. veceras malo prodji kroz galeriju :)

    I hvala puno za cestitke..ne stizem uvijek da odgovorim, ali me jako, jako obraduju! Svaki put! :)))

    Pero Minov

          8

    E pa Pierre - alal vera!! Evo zagledam portret sa svih strana. Odlicno si uhvatio raspolozenje - lijepo mi dodje da namignem covjeku :) Ono sto mi je posebno zapalo za oko je nacin na koji se ostrina ruke polako gubi od sake pa dalje..detalj koji je sigurno imao uticaja na krajnji rezultat! :)

×
×
  • Create New...