Jump to content

Beloved Place


ada-ipenburg

From the category:

Architecture

· 101,961 images
  • 101,961 images
  • 296,362 image comments


Recommended Comments

This is one of the famous canals 'Nieuwe Gracht' in my birth-town

Utrecht (The Netherlands). Nowadays this beautiful place is

overcrowded by parked cars. In my youth this place radiates a fairy-

like spheer, particular in the wintertime, when snow cames down and

we could skate (wooden ones) on the frozen water. Inspite of all

those cars and road signs I hope you enjoy this picture. Your

comments are very welcome.

Link to comment

Thank you very much for your comments. Don't understand the low ratings other people gave to this picture. I'm glad with your kind words.

Best Regards, Ada.

Link to comment
Ada, it is a very nice night shot,beautifuly captured. the light reflection is what makes it. Well done Pnina
Link to comment

Hoi Ada, volgens mij ken ik je ergens van.

Ik woon in Bilthoven, mogelijk ben ik je wel ergens in Utrecht tegen gekomen. Ik geef les op de werplaats kindergemeenschap, mogelijk heb ik je daar wel eens gezien. Nouja, groet, mike

Link to comment

Daas me nou nog es waat, daat we mekoar messchien wel kenne. Wie haat daat nou kenne denke. Geloof je ut nou ech, daat je mij ken van gezich? Of komp me noam je erreges bekent vaan voor? Ipenburreg, daas me echte noam vaan me voaders kaant. Gut maan, ik leg zo waat in een stuip. Ut is te gek om los te loope, daa wij mekoar zoue kenne. Zitte we aal die tijd moar een bietje stom te correspedere over en weer en een stukkie intelectueel te zwamme over die aachterlukke fotootjies hiero en intusse hebbe we misschien wel ooit soame laangs de grachies geslentert. Stuurt is een fotootjie van je eige op.

Vaan de werrekplaats ken ik je nie kenne, hoor. Doar kwaam ik nooit. Mog nie van me voader. Veuls te veul bosse doar. Ik mos binnen de singels blijve. Dus je snaap ut wel, ik heb gin toffe jeug gehaat. Niks aas raampspoet en arremoei.

Moar jochie, ik goat hier niet verder terover uit weie, waant mijn ellende daat intereseert toch gin hont.

Wel hil mooi he? Daat graachie zo met al die lantoarentjies? Hil romanties. Messchien daat we doar es kenne afspreeke? Op de werref, doar onder het Staathuis, of aanders op de Vismarrek bij die sjieke tent woar al die voandels en die harnasse hange. Ik hoort ut wel vaan je.

 

Groetjies en de mazzel en een stivige Uterechtse smakkerd,

 

Daag, jochie van me.

 

A.I.

Link to comment

So plaaat heb ik se nog noi gehad. Ik ben geloof ik niet zo goed in Utregs, maar ja wat wil je, al jaren leraar, raaar.

Een afspraakje lijkt mij wel leuk, MAAR. Ik ben getrouwd met een heel leuke en lieve vrouw. Die zou van zo`n afspraakje erg ongelukkig worden.

Jammer, jammer, nou ja.

Groet, Mike

Link to comment

Gelukkig heb ik ook een hele lieve man. Die lacht zich kapot om al mijn digitale relaties en gunt mij die lol. Maar echte afspraakjes, nee, daar moet ik bij hem ook niet mee aankomen. Maar zo is het toch ook leuk?

 

Groetjes, Ada.

Link to comment

Ja en behoorlijk veilig.

 

Overigens had ik het nog niet over dit plaatje gehad. Ziet er vriendelijk en sfeervol uit. Vreemd zo`n eeuwen oude (Nieuwe)gracht en van die eigentijdse auto`s. Vreemde tegenstelling in vergankelijkheid.

Link to comment

Knap werk Ada!

Wel verleidelijk he, die mooie stad met al die unieke plekjes.

Kun je een hele boeiende portfolio vol mee krijgen.

Heb je nog meer????

Link to comment

Dank je wel, Wim. Wat je zegt, het is en blijft een prachtige stad. Dit smaakt naar meer. Ik denk dat ik nog eens terug moet gaan en er dan een hele avond of nacht voor moet uit trekken. Zou willen dat er een verbod op auto's parkeren in de binnenstad kwam. Dat zou de kans op het maken van echt 'mooie' plaatjes een stuk verhogen. Heb jij niet een bekende van je in de gemeenteraad zitten die een beetje corrupt is? (geintje)

 

Groetjes, Ada.

 

P.S. Heb je Mike zijn cadeautje voor mij al gezien op 'Take in the Act?'. Ga maar eens gauw kijken.

Die schooier!

 

 

 

Link to comment

Hallo Ada

Ik houd van dit soort foto's! Zo'n gezellig sfeertje vind je niet? (ben hier versch. keren geweest, toch heel anders als dat Brabant waar ik woon:)

Nog even een reactie....Bedankt voor je com. op mijn hortensia foto. Ik twijfelde of ik hem zou plaatsen, maar vond zelf de kleuren wel mooi.

Wat jouw nieuwe foto betreft, ik had hem al gezien hoor. Ik vond het creatief zoals je het gedaan hebt, misschien zou je datzelfde idee op portretten kunnen toepassen? Dat lijkt me helemaal mooi. Het wordt geloof ik weer een lange brief, tot horens maar weer, en leuk van

je te horen zo nu en dan :))

Ellen.

Link to comment

Zo leuk dat je al mijn oude foto's afgaat. Ik lees dan meteen de commentaren weer eens over en hier heb ik weer even lekker gelachen.

Ik wist helemaal niet dat jij ook in Brabant woonde. Dat is echt een verrassing want daar woon ik ook, al ruim 30 jaar inmiddels. Maar Brabant is groot dus misschien wonen we toch nog wel een eind van elkaar vandaan.

Ik ben het met je eens; De oude steden hebben wel een heel ander sfeertje dan het weidse Brabantse platteland. En Utrecht... tja daar ligt nog steeds mijn hart hoewel Leiden en Den Bosch ook heel mooi zijn en zo zijn er nog zoveel mooie plaatsen zoals Kampen en Haarlem.

 

Niet ver hier vandaan (de plek op de foto) heb ik nog op kamers gewoond. Midden in het centrum. Zo romantisch, pal achter de Buurkerk (werd gewekt door de kerkklokken en niet zo zachtjes ook) en op nog geen 20 meter lopen van de Oude Gracht. Als ik toen geweten had wat ik nu weet.... Rob (mijn man) en ik doen aan genealogie en ik heb heel veel voorouders die al vanaf 1400 van generatie op generatie in Utrecht woonden. Zo interessant allemaal want ik heb echt hele gedetaileerde akten gevonden waardoor ik heel veel persoonlijke feiten van die mensen aan de weet ben gekomen en bijvoorbeeld zelfs de huizen aan de grachten nog kan opzoeken waar ze gewoond hebben. En ik zou daar eigenlijk nog veel dieper in willen duiken maar daarvoor moet ik telkens naar het Utrechts Archief en dat is niet echt naast de deur.

 

Ik ben best benieuwd waar jij woont. Maar dat soort gegevens kunnen we dan misschien maar beter eens uitwisselen in een mail via PN om.

 

Nou ik ga de stad weer verlaten en terug naar het durp.

 

Was weer gezellig en wat jou idee betreft om mijn creativiteit eens los te laten op een portret, dat is een goeie. Ik ga eens op zoek naar geschikte foto's daarvoor.

 

Lieve groetjes, Ada:)

Link to comment

Hallo Ada

Mijn nichtje heeft ook in Utrecht op kamers gewoont,ergens in het centrum.(heb daar gelogeerd)

Ik zal je wel een keer schrijven waar ik woon.

Wat leuk van dat genealogie....Mijn oom heeft een stamboom laten maken van mijn moeders familie.

Het gaat terug tot in de middeleeuwen, allemaal

Gouwenaars. (Gouda)

Nu, tot horens, veel groeten van Ellen.

 

 

Link to comment

Ada, I lived in Utrecht for some 5 years. This image brings back the memories, very moody . I love the mirroring of the house in the channel and the green lit tree. groetjes Jana

 

Bedankt voor je lieve woorden over foto's uit mijn geboorteland in de folder Bohemian Summer.

3171532.jpg
Link to comment

That's great to hear Jana that you've lived here. I hope you've had a great time in Utrecht, just as I had. Thank you for bringing me back to this wonderful spot of my birthplace through your nice comment, Jana.

 

groetjes, Ada;~)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...