Jump to content

1389


aleksa1

From the category:

Portrait

· 170,116 images
  • 170,116 images
  • 582,372 image comments


Recommended Comments

To nas narod slavi pobedu na kosovu polju? Tesko je prikazati guzvu naroda i svakog pojedinacno u smislu da je svaki jednako u centru paznje, to jest da niko ne bude istaknut a da ostali budu samo legja onih koji ga gledaju! Ovde je nekoliko njih kao u nekom centru paznje a ostali su samo legja, to je nedostatak ove fotografije Aleksandra! Evo i ja napisah esej, kako ti mkazes, a za mene je ovo roman, ha!

Ludi Pera

PDE

Link to comment

Pierre, lijepo sam ja rekla, jos cemo i pisca od tebe napraviti!! :)

E ovako.. slika je napravljena prosle godine u Guci. U centru paznje je ovaj momak i on je taj koji prica pricu ove fotografije i to tetovazama. Svi ovi ljudi koji su ledjima okrenuti su trubaci i fotografija bi bila mnogo bolja da se te trube vide malo vise.. i oni su naravno dio price, ali samo kao dodatak njemu i zato mi nije ni bilo bitno koliko se oni jasno vide. U stvari, da se vide jasnije nego sto se vide, vjerovatno bi samo odvlacili paznju. Ono sto mi je bilo bitno jeste da uhvatim i njegove tetovaze i njihove trube, ali se to ispostavilo prakticno nemogucim, jer je guzva bila ogromna. Tako imam jedno 7-8 snimaka na kojima se vide trube, ali se ne vide tetovaze i obratno..i par snimaka na kojima se vidi i jedno i drugo, ali i poneki slucajni prolaznik koji je usetao u kadar i totalno poremetio koncepciju. Znaci, da se vide trube, to bi bilo to, nema dalje..ovako, slika ostavlja nesto prostora za pretpostavke...sto jest' jest'..

I da ti kazem nesto.. ovi tvoji i moji komentari su daleko prestali biti samo komentari..sad mi to bas studiozno analiziramo..sto je super stvar! ;) 

Hvala Pierre!!! :)

Link to comment

Samo da ti kazem da sam ovo procitao, a i da ti dam ideju kako da ubuduce hvatas i trube - podigni aparat uvis sto vise mozes, otvori zoom siroko i slikaj kontinuirano koliko ti aparat dozvoljava i jedna ce se slika naci na kojoj je sve kako treba! Ne stedi film, i tako ga u poslednje vreme nema nego su neke tamo kartice kioje se obrisu i opet napune, ha!

Ludi Pera

P.S. Mogla bi odvojiti malo vremena da si napravis spisak aparata i objektiva koje imas pa da tako mozemo svi proceniti sto si mogla a nisi uradila ili sto jednostavno nisi mogla uraditi!

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...