Jump to content

harmony


melloncollie

Exposure Date: 2010:02:07 12:49:04;
Make: Canon;
Model: Canon EOS 5D Mark II;
Exposure Time: 1/50.0 seconds s;
FNumber: f/11.0;
ISOSpeedRatings: ISO 100;
ExposureProgram: Other;
ExposureBiasValue: +10/6
MeteringMode: Other;
Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode;
FocalLength: 38.0 mm mm;
Software: Adobe Photoshop CS4 Macintosh;


From the category:

Landscape

· 290,375 images
  • 290,375 images
  • 1,000,006 image comments


Recommended Comments

Szia Zsolt, Magyarul irom, mert ezt a commentet inkabb perszonally neked szantam. A kep szep. A composition szinten jo. De! Merengek a kepre es ugy erzem, valami hianyzik a kepbol. A tema nagyon jo. Megis, nemtalalok egy igazi erzest ami e kis csoport fanak az ertelmet kifejezne, a hej nagysagat kiemelne, vagy egy monumetalis erzest valtana ki belollem ami lelekzet elalito volna, ami, . . . hiszem, . . . hogy azon a hejen az volt. Ez a latvany egy lelekzet elalito stori volt egy oriasi panoramaban, oriasi hegyek kozott, es nem erzem e hatast. Ne kritikanak vedd, csupan az en erzeseim kifejezese, es amit hianyolok e kepbol. En valahogy ugy componaltam volna meg e kepet, hogy kifejezest adjak a hej nagysaganak, a hej elszigetelodesenek, es mint e csoport fa, a termeszet nagyszerusegenek. Nemtudom mik voltak a fak korul, lent vagy fent, jobra vagy balra, de en megprobaltam volna tobb teret hozza adni e kephez, meg akkor is ha volt valami ami ebben gatolt, amit kivettem volna a kepbol ( clone out ) csak hogy demostraljam a taj nagysagat es e kis csoport hejet ebben a nagy rengetegben. Meg akkor is, ha ez a kep akkor, igy kicsiben, nem mutatott volna, vagy elveszet volna a nagy semmibe. Ugyanis e stilusu kep, demostralvan a taj nagysagat es a kis csoport fak egyedul letet e nagy rengetegben nem egy kis meretu kepnek van szanva, hanem egy nagy printnek, ahol mind az ervenyesul amit itt feletteb leirtam. Hogy demostraljam mit akarok kifejezni, itt csatolok egy festmenyemnek a kis szkecs valtozatat, amely kepet ugy 70mm x 1000mm nagysagban lett valaha megfestven es ma csak a szkecs van meg mert az eredetit eladtam. Ez a kep a Canadai Prairie nagysagat abrazolja igy, a tavolban levo barn es grain elevator ral, es csak igy fejezi ki igazan azt az erzest amit e nagy nyitott teruleten latsz es tapasztalsz. Igy kicsiben es mint vazlat e kep majdnem semmit sem mutat, de nagyban igen es nem veletlen hogy megvettek. Ma nagyon nehez eladni egy festmenyt, mert itt N. Amerikaban az emberek nem igen ertekelik a muveszeteket vagy nagyon kis csoport csupan. Nemtudom elege vilagos e voltam, erthetoen ellemezven gondolataimat. A masik. Soha ne probald az embereket ( on Photo,net ) kielegiteni amit latni akarnak, hiszen oly sok dilletans van ezen a veb site on, hanem magadnak alkoss, igy nemleven befojassal a masok igenyeire, a sajat stiludodat fejlesztheted es a sajat oromodet elegitheted ki. Kepzeld mind azt a hires festot, ki a tomeg kivansagait kovettek volna, soha nemlett volna belolluk neves muvesz, soha nem alkottak volna kiemelt nagyszeru muveket. Ne a tomegeket akarjad kielegiteni, hanem elsosorban magadat. Tovabba ne halgass senkire, termeszetessen ram se, hanem csupan onmagadra es ovakodjal nem utanozni senkit. Felnezhetsz Vincent Van Gogh ra de fessel a sajat stilusodban.

 

Udvozlettel; Bela

Link to comment
koszi szepen a kommentet. sajnos ezen a helyen nem volt semmi nagyon erdekes, de en megprobaltam kiagyalni valamit belole megis, elvarastol fuggetlenul. elsosorban, ez nem egy nagy hegy, hanem kicsi, masodsorban, hofelhok voltak es kod, tehat a hatterbol semmikepp nem latszott volna semmi. ha jol ertelmezem a hozzaszolasodat, es a festmenyedet, itt maximum azt lehetett volna csinalni, hogy tavolabb megyek es kisebbre hozom ki a fenyofakat, meg szellosebbre, minimalabbra veve. nem volt itt semmi fennseges taj, amilyet szerettem volna, de abbol a szerenybol ami volt megprobaltam kihozni a maximumot, lehet hogy nem jartam sikerrel.
Link to comment

Ertem amit irtal. A kod es a felhok csak elonyodre voltak e kepnel. A kep nagyon jo, valoban kihoztad belolle a maximumot, es nemkell neha oriasy vistanak lenni, hogy egy ijenn jellegu jo kepet csinaljunk. En csupan ugy ertettem, hogy a nemlevobol, egy nagyobbat alkotni. Mint ahogy irtad, tavolabb menni a faktol, vagy ha volt nalad egy nagylatoszogu zoom, hat a nagyobb latoszogre alitvan tobb teret adni hozza, es majd a computeren ha belekerult nem szukseges dolog, azt kiszedni es igy a teret nagyobba teven a tema, tehat a csoport fa jobban erzodott volna ahogy a (artificial ) nagy terben van. Tovabab vagy joval tobb eloteret advan hozza, meg akkor is ha az ures, csupan a feher ho. Nehez valahogy elmagyaraznom, mire gondolok, bar azthiszem erted igy is. Nembaj az ha a valos negativon, nemvolt tobb, vagy az sem baj ha mi adunk hozza a hatas erdekeben. Nekem mindeg tetszenek az ijen egyedul allo fak, vagy egy nagy ko, vagy barmi, es ezt ereztetni tudom egy nagy terrel, ugy fent, vagy lent. Ha nem haragszol e kijelentesert, nekem ez a compozicio tulsagossan standard, nemlehet bele kotni a compozicioban egyaltalan, de nem special, es en egyebkent nemvagyok oda a stenderd bealitasoktol, ( azok a kezdoknek szolnak ) nem talalom egyeninek, mint ahogy mar eszrevehetten a formahoz sem ragaszkodom amit a film vagy a szenzor ad. Mind ezeket nem azert irtam hogy elvegyek valamit is a kep ertekebol, csupan batoritlak a probalkozasokra es a vizualis effectek gyakorlasara. Na es ujra kiemelem, mind ez az en velemenyem csupan es ne halgass ram, fojtasd az utadat ahogy te erzed.

 

Udv; Bela

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...