Jump to content

Dragana_2021-08-21_169


milsu

Volleyball player Dragana Stevanović

From the category:

Portrait

· 170,139 images
  • 170,139 images
  • 582,351 image comments


Recommended Comments

Sve sami sjajni portreti kod tebe, Miloše! Pogledao sam tvoj aparat na DPreview, sve što sam ikad želeo, samo malo prevelik za moj ukus! Ne kažem da je aparat zaslužan za uspešnost ovih portreta, mislim da je najviše model, a onda treba i znati kad kilnuti i kako komponovati sliku! Bravo zemljače! PDE
Link to comment

Hvala ti, model jeste najzaslužniji za sve što je dobro na ovim fotografijama. Moja je bila ideja da se slikamo, ona je ta koja je izuzetno harizmatična i fotogenična. U tom trenutku je imala samo 17 godina, a pozirala je bolje od većine profesionalnih modela usuđujem se da kažem. Sa druge strane, ja sam bio grozan, umoran i iscrpljen od nekih loših dešavanja i odnosa na poslu i generalno, voleo bih da sam imao bar jedan dan odmora da se malo opustim, ali to je život.

 

X-Pro2 veliki fotoaparat? Ha ha. :-) Šta onda reći za DSLR-ove. :-P Dobar je ovaj Fujifilm, uzeo sam X-Pro2 zbog optičkog tražila, voleo bih kada bi bio pravi rangefinder, ali šta je tu je, samo je malo zeznut za obradu slika zbog X-Trans senzora, moram da koristim enhance details opciju u Lightroom-u, koja kod Fuji-ja primetno pomaže da slika izgleda bolje. Bio sam probao i Capture One, međutim ne dopada mi se kako izgleda šum, kao da je po defaultu delimično urađen noise reduction, ali ne do kraja, tako da šum izgleda čudno, dok u Lightroom-u šum više izgleda kao "zrno" što mi se dopada.

Link to comment
Ne znam šta misliš kad kažeš "pravi rangefinder", ne misliš valjda na onaj sa filmom?! Dobro sam proučio karakteristike i sve je top, možda najvažnije što je sve pri ruci i sve možeš ručno podešavati. A DSLR je zastarela stvar, sad dolazi vreme mirrorlessa! Tako bar kažu na DPReview! Moram priznati da se ja ne razumem u fotografsku tehniku kao ti, doduše. Ja obrađujem RAW u fotošopu i mislim da dobijam optimalne rezultate!
Link to comment
Moram biti iskren, imao sam već i koristio pravi rangefinder, i to sa filmom, Leica MP i Summilux 50mm/f1.4, od 2006. do 2009, i to je bilo divno iskustvo, iako nisam napravio bogzna kakve fotografije, kupio sam onda kada sam mogao, prodao sam onda kada sam morao. Nedostaje mi rangefinder i manuelni fokus. Još uvek se nisam navikao na autofokus, i ne želim da se naviknem, jednostavno ne volim ga. Fujifilm X-Pro2 sam kupio i zato što poseduje manuelne kontrole na telu fotoaparata, a takođe i objektivi imaju tradicionalni prsten sa aperturom, takođe i prsten za "manuelni fokus", mada to nije ni blizu pravom manuelnom fokusu kao na rangefinderu.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...