Jump to content

Recollections from the house of the drunkard


margalin

From the category:

Fine Art

· 71,706 images
  • 71,706 images
  • 307,047 image comments


Recommended Comments

Eram singur. In dreptul uneia dintre ferestre, langa patul in care ma trezisem buimac, cineva lasase o sticla goala si cativa fluturi dansau pe suprafata ei alunecoasa. Pe peretii afumati de timp, umbra mea se desira ca o naluca si ma urma levitand haotic peste celelalte obiecte din incapere, desprinsa parca dintr-un tablou de Chagall. M-am plimbat multa vreme de-a lungul celor doua randuri de paturi care erau acum goale. Asternuturile murdare si pline de pete visinii erau ravasite ca si cum niste Christosi bolnavi de plamani s-ar fi trezit din nou la viata, desprinzandu-se din giulgiurile lor precum niste pupe din cocon si ar fi zburat care-ncotro, atingand neglijent cu aripile lor uriase peretii si lasand amprenta lor adanc gravata acolo.
Ma simteam precum un Rubliov extaziat de singuratate, visand nopti si zile o multime de orizonturi pictate in culori de pastel, tarmuri ale unui ocean fara valuri, in care pamantul, apa si cerul sa se intalneasca intr-un singur punct, diluat apoi in toate cele patru vanturi si purtat pana spre marginile neclare ale tabloului care infatisa lumea mea de vis. Un loc aproape pustiu, o Siberie fara oameni, fara targuri si fara case, strabatuta fugar doar de pasari si de nori intr-o liniste cumplita. Si dincolo de acest univers straniu, in afara lui, la marginea carnii, eu. Eu, cel uitat de toti acei Christosi care se oprisera ca intr-un pelerinaj de adio, rand pe rand, deasupra mea, veghindu-ma cu blandete sau cu nepasare pentru cateva clipe pentru ca apoi sa se ridice si sa zboare afara din aceasta lume inchisa, din acest univers putred.
Puteam auzi sunetul ploii care razbatea prin ferestre. Seara se auzea venind cu pulsul monoton al unui inimi obosite in care sangele fusese inlocuit cu noroi, cu un chaos negru, valvoi si inchipuit, vociferand si galgaind, strecurandu-se pe rand in fiecare din cele patru camere, tasnind apoi furios afara si pierzandu-se in laguna miilor de canale pline de mocirla. Un chaos zdrentaros, tarandu-si trena de-a lungul canalelor vinetii si bajbaind printr-un tunel roscat, pipaind in trecere cu mustatile zbarlite peretii de carne, clipind cu genele lungi, foarte lungi, rimelate strident si privind in golul scobit al tunelului cu ochii sai tulburi si perfect rotunzi o lume de sange si de tina.
Afara, un cal musca adinc din pamantul plesuv. In incapere, fluturii dansau beti in aburul de alcool al camerei. Ca intr-un cosmar siberian, il asteptam dintr-o clipa in alta pe ocnasul Feodor Mihailovici D. sa se intoarca acasa cherchelit si cu chef de zurba...
Link to comment
Incredible image. I cannot understand your commentary, so I'll make up my own: there is a sense of sickness, filth, penetrating solitude and profound sadness here. A great image to sit and think about for awhile.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...