Jump to content

wasp


Guest
  • 2,733 views

From the category:

Macro

· 52,304 images
  • 52,304 images
  • 168,993 image comments


Recommended Comments

I am actualy playing with the 50 1.8 reversed on my 60 macro. Good job! Man to think all those little bumps on their eye, is a bunch of eyes. Awsome!
Link to comment

In the era of the digitals only this may be called a macro! I sometimes (about thousand times) say: It isn't macro if you can't see the cells of the insect's eyes! Not anymore! But the trouble is, my trouble, that this one was taken with 5D, full size frame, therefore same as in the past! The incredible macro possibilities of the digitals I thought came from the extremely short focal lengths of the lenses! And the macro lenses for the full size sensor cameras are of 100mm or similar! How then this one can have that depth of field! I must think and conclude! Conclusion: Strong flash light used with the smallest aperture possible! Maybe even 32!

 

However, great macro Dean! Dean? Are you maybe Slovenian or Slovak?! If you are Slovenian, then you can answer me in your language for I understand it and can even spell it right! And why not try Slovak?! Maybe I can understand it too!

 

PDE

Link to comment
Guest Guest

Posted

Hi! :o) .. I'm Croatian , my last name is Slovenian , I'm half Slovenian by my father side but I didn't live there and don't speak Slovenian perfect ... you are right in your guesses ... this is f45 lighted with strong open multibltz flash + bounce from paper fro other side . I constructed lens with merging 105mm macro sigma and canon f1.4 ( old metal one - reversed ) in one lens ... with my flash I'm able to get Iso100 , 1/200sec , f45 ..thats kind a good I guess :o) .. from this picture croped out is about 40% ... previous image I posted of that wasp is what I get in full frame ...
Link to comment

U zadnje doba sam ga pochel pomalo zaboravljat, ali nije mi vjerojatno da je nekocc bilo imena Dean a da sam ja to uspio zaboravit za ovih zadnjih dvadesetak godina kako ga ne rabim! A ne bih rekao da ste vi sveuchilishni glaveshina, pa ste to naveli u zamjenu za ime! I to na engleskome!

 

Mislim da je dobro bit Slovenac ili Hrvat, a valjda je dvostruko dobro bit oboje, ha! Barem cce taj sporni kutak obale svakako vama pripasti!

 

Cheers to that!

 

PDE

Link to comment
Guest Guest

Posted

:o)) .. ima neki jezik koji ne govorite ? :o)

 

Dean je dosta često ime . kroz čitavo ?kolovanje barem je jo? jedan bio sa mnom u razredu .. dodu?e u hrvatskoj postoje dvije verzije imena : Dean i Dejan ... Ja sam Dean , pravo ime nikakva zamjena , a najmanje sveučili?e :oD ... moje je preuzeto iz engleskog vjerojatno... valjda se mami sviđao James Dean ;o)

Link to comment

Kad sam bio djechak jedina razlika izmegju Sr i Hr za mene je bila ij ili samo j "ubacheno" u Sr rechi da bi bile rijechi, ha! Shto sam vishe jezika kasnije upoznavao sve sam ubjegjeniji bio, kao shto sam i sad da je SrHr ili HrSr najabolji, najprecizniji i najbogatiji jezik na svijetu! Naime, da je to ipak jedan jezik sa vishe narjechja, stilova itd. Dalmatinski mi ja najdrazhi. Sve pijesme popularnog karaktera na dalmatinskom su za mene najbolje! Nije samo narjechje u pitanju, taj duh jezika ima najvishe sharma, tako je jednostavan i neposrijedan, neizvjeshtachen i mislim - nezahvaccen politikom! Ja novac uopcce ne volim ali kad oni kazhu da imaju (ili nemaju) pineze ili sholde, ja postajem sholdojubac, ha!

 

Kad sam bio djechak ja sam uporedno uchio i Sr i Hr! Politikin zabavnik sam chitao na Sr, a Plavi vijesnik je bio samo na Hr! A Sl ustvari i ne govorim, mada, naravno razumijem! Kasnije sam bio vishe sklon Hr-om jer se na neki nachin i bloody politika valjda u to umijeshala! Ja sam bio naime zhestoki antikomunista, a Sr mi se nekako chinio komunistichkim! Slovence, a ne slovenski, sam najvishe u tom pogledu poshtivao! Da navedem samo jedan argumenat: Moj brat je sa srednjosholskom naobrzabob u slovenskoj firmi zaragjivao tisuccu i pet stotina DM, a ja sam sa sveuchilshnom i nekoliko srednjoshkolskih diploma dobijao samo 250 DM! Shtovishe, kad se u tvrtki moga brata ukinula djelatnost na kojoj je on bio angazhiran dobio je otpremninu od 35 tisucca maraka (life time money za mene) i prepustili su mu pravo na djelatnost i sve klijente! Moj brat je i armijske obavjeze tamo obavio, tako da on zna i govoriti slovenski! A snalazimo se u D, I i F, kako to kod nas u Mk( Eto Deane otkud ja znam sve te jezike!) kazhu, koliko da popijemo batine, ha!

 

Cheers to "nezasluzhene batine"!

 

P.S. A vidim da vi kao da mjeshate Hr sa kineskim, ha! Nema ovdje na PN "slova sa akcentima"! Ameri i Inglezi shparaju na slovima, ha! A i pineze tako lako ne daju kako shto bi se moglo na prvi poglijed uchiniti!

 

Link to comment
Guest Guest

Posted

samo je obrnuto .. sr imaju rechi a mi ( hr ) imamo rijechi .. mi "ubacujemo" "ije" i "je" :o) ... zanimljivo kad pishem komentar hrvatski znakovi se vide a kad stisnem save onda se ne pojave ... al nema veze ..al to je istina s narjecjima , pola hrvata se medusobno ne razumije :o)
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...